Ringkøbing
20 mei 2024 - Nørre Nebel, Denemarken
Tweede pinksterdag is ook in Denemarken een vrije dag. Veel van de kampeerders hier vertrekken vandaag weer naar huis, zo ook de Deens-Nederlandse familie met de 3 schattige jongentjes die Cees kwamen aaien! Ze spraken zowel Nederlands als Deens.
Wij hebben besloten om vandaag maar een rondje rond de Ringkøbingsø te maken. Kunnen we gelijk even kijken in Søndervik waar Bjorn en Nicole naar toe gaan! Het blijkt een enorm groot Landalpark te zijn!
Daarna doorgereden naar Ringkøbing waar de winkels helaas allemaal gesloten waren, dat in tegenstelling tot Nørre Nebel, maar dat is ook meer op toeristen ingesteld.
In de haven lag een zeilbootje met een Fries vlaggetje, toen wij dat opmerkten reageerde de eigenaar direct. Hij vertelde half Fries en half Deens te zijn. Hij had in Heerenveen gewoond, waar zijn moeder en verdere familie woont.
Toen er echter een kleinkind in Denemarken was geboren wilde zijn Deense vrouw graag terug, iets wat ik mij wel kan voorstellen. Ze vertelden dat ze hier heerlijk woonden in een vrijstaand huis met 3 slaapkamers en een tuin van 200m2. En dat alles voor slechts €800 per maand. Dan ook nog eens te bedenken dat gezondheidszorg gratis is hier maakt dat je hier als pensionado kan leven als God in Denemarken.
Het is hier dan ook wel heerlijk, ruim en rustig! We moeten ons er deze winter maar eens in gaan verdiepen, want we zouden het best een jaartje willen uitproberen.
Morgen een dagje wassen en opruimen en dan woensdag richting Silkeborg in het merengebied.

Over vier weken ook eens Noorwegen ontdekken…